Leeg

Totaal: €0,00 

Touwenwinkel.nl

Alfa®Eight - 8 strengen gevlochten. Breeksterkte 40 ton.

€16,00 

Alfa®Eight is een composiet touw en een van de allerbeste en sterkste touwsoorten die er gemaakt worden. Het is een bijzonder soepel touw en bij ons leverbaar in een dikte van 40 mm.

Prijs per meter. Selecteer hieronder het aantal meters.

Omdat op de raakvlakken van de garens en strengen alleen polyestervezels elkaar raken slijt het touw veel langzamer als touw met polypropyleen of polyethyleen in de buitenmantel. Dit touw gaat veel langer mee dan alle andere soorten touw, de Thousand Cycle Load Level (TCLL), de resterende breeksterkte na 1.000 belastingen, bedraagt dan ook 74 % van de nieuwwaarde. Voor meertrossen die continu liggen te jutteren is die TCLL waarde erg belangrijk.

Alfa®Eight is duur, maar gaat als meertros veel langer mee. Alfa®Eight is in achtstrengs uitvoering leverbaar.

Het smeltpunt ligt door de polyester buitenmantel op 260 graden (polyprop 165 graden). Door belasting heb je veel warmteontwikkeling. Bij de Alfa®Eight voert de kern van polypropyleen de warmte snel af. Dat is een voordeel. Nog een voordeel is dat de breeksterkte als het touw nat is niet afneemt zoals Nylon dat wel doet. Met name de zeevaart kiest daarom voor dit touw. Afmeeroperaties worden daar mechanisch geregeld zodat het dubbele gewicht van een nat touw niet zo’n bezwaar is. Omdat de Alfa®Eight minder rekt dan nylonlijn is de snapback (de terugslag) lager. Omdat Alfa®Eight niet door vluchtige stoffen wordt aangetast is het ook geschikt voor gebruik op tankers.

Bij dit product komen nog verzendkosten. Zie voor informatie hierover het kopje 'Verzendkosten' in het Klantenservice-menu onderaan deze pagina.

Indeling: 
Astra & Alfaline extra sterk en slijtvast
Dikke touwen
Eigenschappen: 
Dik
Goed bestand tegen zonlicht
Hoge breeksterkte
Neemt geen water op
Slijtvast
Toepassingen: 
Agrarisch
Auto
Boot
Geen speciale